Kateri so najbolj prodajani avtomobili v Evropi?
| Članek je bil prebran 882 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Zanimalo nas je, kateri so top avtomobili v Evropi oziroma, katere avtomobilske znamke Evropejci najraje kupujejo. Nekatere stvari se še vedno niso spremenile in tako že dlje časa na čelu vodi Volkswagen. Po nekaterih raziskavah naj bi tako avtomobilsko znamko Volkswagen kupil kar vsak 8 Evropejec, zelo priljubljena je tudi pri nas. Očitno je nemški avtomobilski gigant še vedno sinonim za kakovost, natančno izdelavo in brezhibno tehnično dovršenost vozila. To je gotovo razveseljujoč podatek za Volkswagen, še zlasti zato, ker je prodaja avtomobilov na evropskem trgu po več letih spet pozitivna. Večina avtomobilskih znamk je tako v zadnjem letu že beležila manjšo rast prodaje, trend rasti pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje. Največja rast je bila zabeležena v Španiji, Italiji in med Britanci. Rast prodaje je bilo zaznati tudi v Sloveniji.

avtomobili onlineKatere avtomobilske znamke so v Evropi najbolje prodajane?

Kot že omenjeno je na prvem mestu že nekaj časa znamka Volkswagen. Med petimi najbolje prodajanimi je še en nemški proizvajalec avtomobilov, in sicer avtomobilska znamka Opel. Na ostalih treh mestih so še francoski Renault, Ford in Peugeot. Kot je mogoče opaziti gre za t.i. »ljudske« avtomobilske znamke, torej znamke, ki jih kupujemo običajni ljudje in se po ceni in tudi po ostalih značilnostih ločijo od premijskih oziroma luksuznih avtomobilov. Razlike med zgoraj omenjenimi blagovnimi znamkami so sicer kar precejšnje. Tako je Peugeot prodaj za skoraj polovico manj vozil kakor Volkswagen.

Med premium oziroma prestižnimi avtomobilskimi znamkami je najbolj uspešen nemški Audi, vse bolj pa na svojem pomenu pridobivata tudi znamki BMW in seveda večni Mercedes-Benz. Pri tem velja poudariti, da za omenjene premium znamke glavni trg za prodajo ni Evropa, temveč prej ZDA in Kitajska.

Med ostalimi avtomobilskimi znamkami za navadne smrtnike, je prodaja močno poskočila še znamkam Škoda, Seat in Dacia. Edina znamka, ki je beležila padec prodaje, je bila Honda.

Evropejci v zadnjih letih največ in najraje kupujemo kompaktne križance, ki se odlikujejo s svojo dinamično obliko, dušo športnega terenca, kompaktnostjo in višjim položajem med vožnjo. Večina izmed njih sicer ne navdušuje s porabo, toda kljub temu se za tovrstne avtomobile odloča vse več prebivalcev Stare celine. Takoj za njimi sledijo večji družinski avtomobili, ki so prostorni, zelo uporabni in tudi bolj prijazni kar se tiče porabe. Trend so seveda zaznali tudi avtomobilski proizvajalci, zato je na tržišču ponudba t.i. križancev vse večja in vse bolj pestra – praktično ni avtomobilske znamke, ki trgu ne bi ponudila vsaj enega takšnega modela. Kupce takšni mestni križanci prepričajo s svojim robustnim videzom, višjim položajem pri vožnji, boljšo preglednostjo, lažjim vstopom in izstopom iz vozila, nad njimi pa so povečini navdušeni tudi najmlajši, ki imajo zaradi višini teh modelov boljši pogled iz otroških sedežev skozi okno. Ti križanci tudi niso namenjeni grobi terenski vožnji, ki bi terjala 4×4 pogon, ampak so urbana vozila, ki vozniku dovolijo, da spregleda tudi kak robnik in ga povozi, pa zaradi tega ne bo poškodoval svojega vozila.

Če torej razmišljate, kakšen avto bi kupili, in si želite trendom na evropskem avtomobilskem trgu, potem boste najverjetneje kupili kompaktnega križanca katere izmed petih najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v Evropi.

Morda bi vas zanimal tudi članek o Citroënovem modelu DS3? Več tukaj!

© 19. 07. 2018 - protectech. Oglaševanje.