Kaj mora vključevati paket gostovanja?
| Članek je bil prebran 342 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Do izbire spletnega gostovanja vas loči le nekaj klikov. Vseeno pa odločitev ni lahka, saj je potrebno preveriti kaj vse določeni paketi gostovanj ponujajo in za kakšno ceno. Če ste večino vašega budžeta porabili za izdelavo spletne strani si verjetno zdaj želite čimprej dokončati proces in poiskati ugodnega, a zanesljivega ponudnika gostovanja. Katere so pasti spletnega gostovanja pa preberite tukaj.

Kaj dobimo v paketu gostovanja?

Prva stvar, ki vam jo mora ponudnik paketa gostovanja zagotoviti je prostor na strežniku. Sami pa si izberete kako velik prostor potrebujete.

Pri tem upoštevajte trenutne potrebe. Če je spletna stran še čisto sveža in je še nihče na spletu ne pozna, verjetno vsaj na samem začetku ne boste imeli veliko prometa na spletno stran in potrebujete osnovni paket gostovanja. Če pa ste vzpostavili spletno trgovino pa so vaše potrebe drugačne (recimo si želite zahtevnejše programske opreme ali 100% odzivnost strani in aplikacij na njej, želite dodajati druge vtičnike, lahkotno urejanje spletnih akcij in vpogled v statistiko strani) in velja premisliti o VPS ali Magento gostovanju. Ne pozabite, če bo promet na vaši spletni strani presegel zmožnosti paketa, lahko slednjega kadarkoli nadgradite.

Druga stvar, ki jo dobite v paketu gostovanja so domene oziroma spletne strani in e-poštni predali. Paketi ponujajo možnost gostovanja eni ali več spletnim stranem in možnost uporabe enega ali več e-poštnih predalov. Začetniški paketi ponujajo samo eno domeno in neomejeno število e-poštnih predalov. Zahtevnejši paketi pa tudi več domen (na primer 5 ali neomejeno).

Tretja je uporaba cPanel nadzorne plošče, na kateri boste urejali spletno stran,  dodajali domene, ustvarjali in brisali e-mail naslove, dodajali aplikacije itd.

Četrta je odzivna uporabniška podpora. Večina ponudnikov spletnega gostovanja je odzivnih ves dan. To pomeni, da jih čez dan lahko prikličete tudi po telefonu, v nočnih urah pa po e-mailu. Če se boste odločili za domačega ponudnika lahko seveda računate na podporo v domačem jeziku. Tuji ponudniki gostovanj pa bodo z vami komunicirali v tujem jeziku.

Vse to in še več boste našli pri najprijaznejšem in najbolj zanesljivem ponudniku spletnih rešitev.

 

© 19. 07. 2018 - protectech. Oglaševanje.